1. Спочатку потрібно приготувати основу для плову. Підготуємо м'ясо, промивши його гарненько і нарізавши на невеликі шматки. Нашинковуєм овочі: морква соломкою або брусочками (без використання терки!), Цибулю - напівколечкамі. З часника потрібно зняти лушпиння. Сало дрібними кубиками.
2. Важливе правило при приготуванні плову в казані - інгредієнти додаються тільки тоді, коли дно посуду як слід розпечене. Для цього потрібно вилити в нього олію і почекати, поки від неї піде димок. Для смаку я завжди додаю сало верхню кожуру цибулі. Додати ребра і готувати 10 хв.
3. В окрему посуду вибираємо піджарені ребра, залишки шкварок і цибулі. Опісля закидаємо для жарки свинину на 10 хв. Тільки після цього можна починати засипати в казан цибулю, моркву. Посолити-поперчити. Готувати ще 10 хв.
4. Додати воду (обовязково теплу), родзинки (барбарис), приправи і тушкувати 10 хв. Слідкувати щоб мясо не перетримати.
5. Врівень води додати рис (попередньо промивши). Розкласти часник, перець чилі. Накрити кришкою і готувати 25 хв. В цьому етапі вогонь має бути лагідним.
6. По закінченні цього часу плов в казані можна вважати готовим. Тобто тепер кришку з казана можна зняти і перемішати. Часник потрібно вийняти. Добавити баранячі ребра. Найкраще перед подачею почекати ще 20-30 хвилин, щоб плов «дійшов», укривши казан ковдрою і поставивши його в тепле місце.
|