Інгидієнти
Свиняча вирізка - 500 гр.
Оливкова олія - 75 мл
Часник - 1 зубчик
цибулина - 1 шт.
Червоне вино - 200 мл
Вишні без кісточок - 200 гр
Мед - 1 ч. л.
Спеції: розмарин, суміш перців, лавровий лист, сіль, мускатний горіх, соус песто, соус соєвий - за смаком
Є в туші абсолютно невелика частина м’яса, сама ніжна і соковита. З неї готують філе-міньйон. Це поперечний зріз, дуже тонкий, самого центру філейної вирізки. З великого шматка попереку вирізують цей шматок — звідси і вирізка. Вирізка — продукт вельми дорогий, тому готувати його треба акуратно і раціонально. Головне не перетримати.
1. Попередньо м’ясо варто вимити і добре обсушити серветками. Можна видалити зайвий жир, якщо він є. Підготувати рукав для запікання та всі решту інгридієнти.
2. Якщо є ступка - спеції і сіль (за смаком), крім лаврового листа і меду, можна розмолоти — щоб вийшов грубий помол. В кінці додати мед, соус песто соєвий, та оливкову олію. Замиринувати мясо терміном 30 хв.
3. До рукава вкласти вирізку, цибулю, часник, залишки маринаду. Запікати 50 хв при температурі 180
4. Подавати суцільним шматком. Мені смакує із картоплею та домашніми соусами - з мопідорів (з перчиком чилі), сметанно - часниковим.
|